Magyar

  vissza

Házi jellegű gyümölcslé készítési technológia kifejlesztése

 

Azonosítója: GOP-1.1.1-09/1-2009-0076

Jellege: Gazdasági Operatív Program, Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása

Kedvezményezett vállalkozás: Agrosidae Szolgáltató-, Termelő és Kereskedelmi Kft.

A projektvezető neve: Apostol Attila

Együttműködés jellege: alvállalkozó

Témavezető (SzIE): Dr. Urbányi Béla, egyetemi docens, tanszékvezető

Elnyert támogatás: 25.190.000 Ft

Futamidő: 2010-2011.

 

A projekt átfogó célja:

Új jellegű gyümölcslé készítési technológia kidolgozása, a teljes technológia kialakításának vizsgálata, egyes technológiai elemek adaptálása és továbbfejlesztése

 

A projekt specifikus célkitűzései:

  • Minőségi gyümölcslé prototípusok kidolgozása,

  • Gyümölcsfajtákhoz adaptált feldolgozó egység kialakítása,

  • A gyümölcslégyártás során keletkezett technológiai/elfolyóvíz minőségének analízise.

 

A SzIE, MKK-KTI, Halgazdálkodási Tanszék feladatai a projekten belül:

  • A gyümölcsfeldolgozás technológiája során keletkező technológiai/elfolyóvíz minőségének vizsgálata halmodell rendszerben,

  • Az egyes technológiában történt változások hatása az elfolyóvíz szennyeződéseinek mennyiségi és minőségi alakulására, ezen paraméterek vizsgálata halmodell rendszerben.

 

vissza...